Geciktirici Ürünler

Erken Boşalma Sorunu

Cinsellikte karşılaşılan can sıkıcı durumlardan bir tanesi erken boşalmadır. Erkeklerin yaşamış oldukları bu sorun ileri zamanlarda cinsel isteksizliğe yol açar. Genel olarak fiziksel sebeplerden gelişen erken boşalma bazen psikolojik olarak da gerçekleşebilir. Uzman doktorların kontrolünde erken boşalmanın neden bulunduktan sonra etkili tedavi süreci başlar. Erken boşalma sorunu ve çözüm yolları için devamını oku. Cinsel sağlık ürünleri hakkında önemli bilgiler için sitemizi hemen incele.

Erken Boşalma Nedir?

Cinsel işlev bozuklukları arasında en fazla görüleni erken boşalmadır. Erkeklerin çoğunda zaman içerisinde bu durum ortaya çıkar. Normal şartlarda erken boşalma yaşamayan kişiler fiziksel ya da psikolojik nedenlere bağlı olarak problemi yaşayabilir. Erkekler cinsel birleşmeye başladıkları andan 1-2 dakika sonra boşaldıklarında erken boşalma içerisinde olduklarını bilmelidir. Ancak bu durum çok fazla büyük bir sorun olarak görülmemelidir.

Erken Boşalma Belirtileri Neler?

Erken boşalan kişilerde çeşitli türden belirtiler görülür. Belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Cinsel istekte azalma
  • Cinsel birleşme başlamasından 1 dakika sonra boşalma
  • Cinsel birleşme başladığı anda boşalma
  • Cinsel birleşmeden önce hissedilen stres, endişe ve başarısızlık duygusu
  • Partner ile birlikte yaşanan ilişki sorunları
  • Sertleşmenin tam olarak gerçekleşememesi
  • Cinsel birleşmede sertliğin azalması
  • Boşalma kontrolünde başarısız olma

Bu belirtileri yaşayan kişilerde erken boşalma tedavisine en kısa zaman içerisinde başlanmalıdır.

Erken Boşalma Neden Olur?

Erkeklerin yaşadığı erken boşalma sorununda nedenler 2 gruba ayrılır. Bu gruplar fiziksel ve psikolojik nedenlerdir. Her ikisinin tedavi yöntemleri farklı gerçekleşir. Ancak en sık görülen erken boşalma nedeni psikolojik olandır. Çünkü fiziksel durumlar çeşitli hastalıkların var olduğunu bireylere haber verir.

Geciktirici eczane

Psikolojik Erken Boşalma Sorunu

Psikolojik şekilde gerçekleşen erken boşalma nedenleri şöyledir:

  • Endişe
  • Anksiyete
  • Cinsel deneyimsizlik
  • Geç kazanılan cinsel deneyim
  • Öz güven eksikliği
  • Yaşanılan cinsel istismar
  • Kişinin vücuduna güvenmemesi
  • Başarısızlık düşüncesi

Bahsedilen bu nedenleri yaşayanlarda erken boşalma durumunun görülmesi son derece yüksek seviyelerdedir.

Fiziksel Erken Boşalma Sorunu

Fiziksel olarak görülen erken boşalma nedenleri şunlardır:

  • Sinirsel hastalıklar
  • Hormon bozukluğu
  • Çeşitli enfeksiyon hastalıkları
  • Genetik olan yatkınlık
  • Kalp hastalıkları
  • Prostat iltihabı
  • Damar rahatsızlıkları
  • Üretra enfeksiyonu

Bu durumları yaşayan bireylerde erken boşalma riski fazladır.

Erken Boşalma Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Eski zamanlara göre günümüzde erken boşalma tedavisi oldukça etkilidir. Uzman doktorlar tarafından nedenlerin araştırılmasından sonra yapılması gereken tedavi kişilere uygulanır. Böylece en kısa süre içerisinde erken boşalma durumu ortadan kaldırılır. Tedavi içerisinde ilaç, egzersiz, jel,  Geciktirici krem, cinsel terapi ve cerrahi yöntemler bulunur.

Erken Boşalıyorum Hangi İlacı Kullanmalıyım?

İlaç tedavisi ağızdan alınan haplar üzerinden gerçekleşir. Kısaca SSRI olarak bilinen bu ilaçlar erken boşalmada oldukça etkilidir. En fazla 10 gün içerisinde etkisi görünmeye başlayan ilacın her gün kullanılması ile birlikte bulantı, esneme ve terleme gibi yan etkiler görülebilir. Yan etki yaşayan kişiler dapoksetin maddeli olan ilacı ilişkiden 1 saat önce içebilirler. Bu ilaç yan etkisi az olarak görülen gruplar arasındadır. Cialis fiyat ve etki olarak memnuniyeti oldukça yüksek olan en çok tercih edilen geciktirici hap ürünleri arasındadır.

Geciktirici Jel İşe Yarıyor Mu?

Erken boşalma tedavilerinde jeller doktorlar tarafından tavsiye edilir. İlaç dışında en etkili yöntem jel olarak bilinir. İçerisinde yer alan lokal aneztezi maddeleri sayesinde erkeklerin cinsel organlarında duyu azlığı oluşur. Böylece ilişki sırasında kontrolsüz şekilde erken boşalma gerçekleşmez. Yaşanan problemin derecesine göre krem kullanılarak tedavi yapılır.

Geciktirici Prezervatif

İlaç, jel ve kremler dışında prezervatif seçeneği de aynı şekilde tedavi yöntemi olarak kullanılır. Boşalmanın geç olması adına özel olarak üretilen prezervatifler sayesinde cinsel birleşmede problem en aza indirilir. Duyu hissini azaltan maddeleri olduğu için daha uzun süreli birleşme gerçekleşir.

Cinsel Terapi

Uzman kişilerden alınan cinsel terapiler erken boşalma probleminde kullanılan diğer tedavi yöntemi olarak bilinir. Terapi içerisinde gösterilen taktikler ve çeşitli egzersizler aracılığı ile erken boşalma probleminden kurtulmak mümkündür. Dur ve başla manevrası gibi sıkma tekniği de bireylere gösterilir. Böylece her gün yapılan bu egzersiz sayesinde problem daha da azalır.

Sıkma tekniği genel olarak cinsel birleşme esnasında boşalma hissini duyan kişilerin yaptığı bir tekniktir. Boşalma hissi geldiği anda durarak hissin geçmesi beklenir. Böylece boşalma konusunda kontrol sağlanır.

Cerrahi Müdahale

Cerrahi tedavi uygulanması gereken en son yöntemdir. Cerrahi işlemde kişilerin sinir dokuları zayıflatılır. Cinsle organı aşırı duyarlı olanlarda bu yöntem son derece etkilidir. Organa gelen sinir yolları kapatılarak aşırı duyarlılık sona erdirilir.

Admin

Yayınlayan
Admin

Recent Posts

Sağlıklı Cinsel Yaşam İçin İpuçları

Cinsel sağlık ve iyi bir cinsel yaşam, insan sağlığı için önemlidir. Ancak, birçok kişi cinsel…

1 yıl önce

Cialis 5 mg İktidarsızlık Tedavi Hapı

Cialis 5 mg iktidarsızlık tedavi hapı, dünyada yaygın olarak gerektiği durumlarda insanlar tarafından kullanılıyor. Bu…

2 yıl önce

Sildegra Nedir?

Sildegra kullanımı ve sildegra nedir gibi konular erkeklerin merak ettiği konular arasında yer alır. Cinsel…

2 yıl önce

Vega 100 mg Yan Etkileri

İnsanlar vega 100 mg yan etkileri ile karşılaşmaması için bu ilacı doğru kullanması gerekir. Vega,…

2 yıl önce

Ereksiyon Nedir?

Erkekler için ereksiyon nedir konusu oldukça önem taşımaktadır. Ereksiyon, erkeklerin cinsel birliktelik esnasında yaşadığı bir…

2 yıl önce

Cialis 20 mg

Cialis 20 mg genellikle 4 fil tablet şeklinde yer alarak PDE5 inhibitörü olarak bilinen tadalafil…

2 yıl önce