Cinsel Ürünler

İktidarsızlık Nedenleri

Psikolojisi bozulan kişilerde en fazla görülen cinsel işlev bozukluğu olarak iktidarsızlık kendisini gösterir. Psikolojik dışında fiziksel olarak yaşanan rahatsızlıklar da aynı şekilde iktidarsızlığı ortaya çıkaran sebepler arasındadır. Normal şartlarda yaşın ilerlemesi sonucunda ortaya çıkan bu durum, belirli sebeplere bağlı olarak 45 yaş ve altında da görülebiliyor. İktidarsızlık nedenleri Cinsel ilaçlar ve diğer çözüm yolları için devamını oku daha fazla bilgi için sitemizi hemen incele.

İktidarsızlık Ne Demek?

İktidarsızlık problemi cinsel birleşme için gerekli olan ereksiyon halinin kazanılamaması veya ilişkide ereksiyonun korunamaması olarak bilinir. Bu problem cinsel istekte azalma, libido kaybı, boşalma problemi ve cinsel organ eğriliği türünden farklı problemleri de kapsar.

Erkeklerde İktidarsızlık Nasıl Anlaşılır?

İktidarsızlığın anlaşılması oldukça kolaydır. Cinsel birleşme esnasında küçülme, birleşme için ereksiyon olamama ve ereksiyon olunması halinde cinsel birleşmede yumuşama durumu iktidarsızlığı gösterir. Elbette iktidarsızlığın belirtileri fiziksel ve psikolojik belirtiler olarak 2 gruba ayrılır. Her grubun kendisine özgü belirtileri vardır. Vega 100 mg gibi cinsel ürünler ile artık iktidarsızlık oldukça rahat önlenebilir bir duruma gelmiştir.

Psikolojik İktidarsızlık Belirtileri

İktidarsızlıkta psikolojik belirtiler şu şekilde görülür:

  • Ereksiyon halleri duruma bağlı olarak farklılık gösterir.
  • Ani olarak gelişen iktidarsızlık söz konusudur.
  • Geceleri sertleşme görülebilir.
  • Sabahları normal olarak sertleşme görülebilir.
  • Önceleri normal şekilde gerçekleştirilen cinsel ilişkiler ansızın ters hale dönebilir.
  • Bazı günler ereksiyon normal şekilde gerçekleşirken, bazı günler hiç gerçekleşmeyebilir.

Üstelik fiziksel sağlık sorunu bulunmadan bu belirtiler ortaya çıkar.

İktidarın Fiziksel Kaynakları

İktidar sorununda var olan fiziksel kaynaklar şöyledir:

  • Fiziksel olarak gerçekleşen iktidarsızlık ani şekilde görünenin aksine zaman içerisinde gerçekleşir.
  • Kişilerde ereksiyon gücünde uzun süre azalma bulunur.
  • Hiperlipidemi, şeker hastalığı, atar damarın tıkanması ve hipertansiyon fiziksel nedenlerdir.
  • Psikolojik problemin aksine fiziksel şekilde gerçekleşen iktidarsızlıkta durumsal değişkenlik gözlemlenmez.

Ayrıca gece ereksiyonu ve sabah ereksiyonu son derece azalabileceği gibi tamamen ortadan kalkabilir.

İktidarsızlık Sebepleri

İktidarsızlığın sebepleri arasında en öne çıkanlar psikolojik ve sistemik rahatsızlıklardır. Cinsel yaşam açısından ruh halinin önemli olduğu her zaman bilinir. Partner ve iş kaynaklı problemler her zaman stres ortamını oluşturur. Böylece erkeklerde iktidarsızlık oluşabilir. Sistemik hastalıklar içerisinde damar hastalıkları, diyabet ve yüksek kolesterol iktidarsızlığın zeminini hazırlar.

Alkol bağımlılığı ise organın uyarılma hissini etkilediğinden dolayı ereksiyon gücünde azalma görülür. Kanser ameliyatlarında ve omurga yaralanmalarında gerçekleşen sinir zedelenmeleri de ciddi derecede rol oynar. Kronik olarak böbrek ve karaciğer hastalığı yaşayanların %60’ı iktidarsızlık problemi ile yüz yüze kalırlar.

Hormonal bozukluklar da aynı şekilde problemin etkileyen faktörlerdendir. Testosteron ve tiroid bezi hormonu ereksiyonun olması için gayet önemlidir. Eksikliklerinde ise cinsel fonksiyon problemleri gün yüzüne çıkar. Prostat hastası olan kişiler cinsellik açısından çeşitli fonksiyon kaybı yaşadığı gibi iktidarsızlık problemini kazanabilirler.

Aşırı derecede sigara içenlere bakıldığında ise kalp, akciğer ve damar hastalıkları oluşabildiği için %40’ı iktidarsızlık sorununa kucak açar. Çeşitli ilaç kullanımları, obezite ve cinsel organın anatomik bozuklukları konusu iktidarsızlığın başlaması için sebepler arasında bulunur.

İktidarsızlık Yaşayanlar Ne Yapmalı?

İktidarsızlık yaşayan erkekler ilk olarak psikolojik sorunlarından uzaklaşmaları gerekir. Bunun için mutlaka profesyonel psikologlar tarafından yardım almalıdır. Obezite problemi yaşayanlar diyetisyen ile birlikte istenilen vücut kitle endeksine ulaşmalıdır. Aşırı alkol tüketenler alkolü azaltması gerektiği gibi aşırı sigara tüketenler de aynı şekilde sigarayı azaltmaları gerekir. Viagra 100 mg fiyat ve etki olarak erkeklere tavsiye edilen eczane destek ürünlerinin en başında gelir.

Tüm bu destekler ile birlikte daha kaliteli yaşam tarzı kazanılarak iktidarsızlık problemi sonlanabilir. Ancak tüm bu değişimler sonucunda yine de problem devam ediyor ise mutlaka kısa süre içerisinde uzman doktora danışılarak tedavinin adımları incelenmelidir.

İktidarsızlık Nasıl Tedavi Edilir?

İktidarsızlık sorununda psikolojik sorunlar görüldüğü takdirde psikologlar tarafından tavsiye edilen işlemler gerçekleştirilir. Bunun yanı sıra ilaç tedavisi uygulanarak kişilerin cinsel işlevlerinin güçlendirilmesi sağlanır. Genellikle ilaç tedavisi hormon ve erken boşalma ile alakalıdır. Zorlu iktidarsızlık probleminde ise topikal uygulamalar ön plana çıkar.

Bu uygulama cinsel organ içerisine sertleşmesini sağlamak amacı ile çeşitli enjeksiyonlar üzerinden gerçekleştirilir. Böylece cinsel organ istenilen sertliğe ulaşarak birleşmenin kalitesi artırılır. Üstelik doktor tarafından tavsiye edilen özel vakum cihazları da destek olur. Cihazlar kullanılarak organ içerisine daha fazla kanın gelmesi sağlanır.

Böylece damar problemi olanlarda vakum cihazı önemli derecede yardımcıdır. Vakum cihazı dışında ESWT olarak adlandırılan şok terapisi de uygulanır. Bu terapi cinsel organın sertleşmesini sağlayan özellikleri bünyesinde barındırır. En son yöntem olarak cerrahi işlemlere geçilir. Cerrahi işlem ise yapılan diğer tüm uygulamaların sonuç alınamaması durumun da uygulanır.

Admin

Yayınlayan
Admin

Recent Posts

Sağlıklı Cinsel Yaşam İçin İpuçları

Cinsel sağlık ve iyi bir cinsel yaşam, insan sağlığı için önemlidir. Ancak, birçok kişi cinsel…

1 yıl önce

Cialis 5 mg İktidarsızlık Tedavi Hapı

Cialis 5 mg iktidarsızlık tedavi hapı, dünyada yaygın olarak gerektiği durumlarda insanlar tarafından kullanılıyor. Bu…

2 yıl önce

Sildegra Nedir?

Sildegra kullanımı ve sildegra nedir gibi konular erkeklerin merak ettiği konular arasında yer alır. Cinsel…

2 yıl önce

Vega 100 mg Yan Etkileri

İnsanlar vega 100 mg yan etkileri ile karşılaşmaması için bu ilacı doğru kullanması gerekir. Vega,…

2 yıl önce

Ereksiyon Nedir?

Erkekler için ereksiyon nedir konusu oldukça önem taşımaktadır. Ereksiyon, erkeklerin cinsel birliktelik esnasında yaşadığı bir…

2 yıl önce

Cialis 20 mg

Cialis 20 mg genellikle 4 fil tablet şeklinde yer alarak PDE5 inhibitörü olarak bilinen tadalafil…

2 yıl önce