Bayan Cinsel Sağlık

Vajina Daraltma

Cinsel ilişki, her iki tarafın da zevk aldığı bir eylemdir. Zaman zaman bazı sorunlar ortaya çıksa da, cinsellik genelde çok sevilir. Erkeklerin sorunları iktidarsızlık, erken boşalma, geç boşalma ya da ilişkide küçülme şeklinde iken, kadınların sorunları vajinal kuruluk, vajinismus ve vajinal genişliktir. Vajina daraltma konusunda detaylı bilgi için devamını oku. Diğer cinsel bilgiler için sitemizi hemen incele.

Vajinanın dar olması her zaman kötü gibi algılanır ama aslında dar bir vajina sayesinde iki taraf da daha çok zevk alır. Vajinanın geniş olması birleşmeyi çok kolaylaştırabilir fakat eskisi kadar zevk alamazsınız. Vajinada genişlik probleminiz varsa vajina daraltma operasyonuna girmeniz gerekir.

Vajina Daraltma Nasıl Yapılır?

Vajinanızın kalıcı bir şekilde sıkılaşması için muhakkak ameliyat olmanız gerekir. Vajinanızı daraltmayı vaat eden ürünler, geçici olarak işinize yarayacaktır. Operasyonun diğer adı vajinoplastidir. Vajina daraltma ameliyatı, vajinanızı estetik açıdan da güzelleştirir.

Vajina daraltma ameliyatı vajinanın içindeki belli dokuları keserek ve üst üste dikerek daraltılır. Vajinadan 6-7 cm içte olan kısma kadar daraltılır ve sadece giriş kısmı değil, vajinanın tamamı daraltılır.

Vajina Daraltma Ameliyatı Ağrılı Mıdır?

Öncelikle ameliyat kişinin tercihine göre lokal ya da genel anestezi ile yapılabilir. Ameliyatta herhangi bir acı ya da ağrı hissetmezsiniz. Sadece sonrasında ufak tefek sızılarınız olabilir ancak çabuk geçer. Ameliyattan sonra tamamen iyileşebilmeniz için ise yaklaşık 6 hafta gereklidir. Vajina genişliğinizden çok şikâyetçi iseniz, hemen bu ameliyatı olmalısınız.

Vajina daraltma

Vajina Daraltma Ameliyatı Sonrası

Vajina daraltma ameliyatı, dikiş atılarak bitirilir. Dikişler sizi korkutmasın. Ameliyatta eriyen dikişler kullanılır. Ameliyattan sonra 1-2 hafta içerisinde iyileşir. Regl olduğunuzda ise dikişleriniz düşecektir. Cinsel ilişkiye girmek için de en az 1,5 ay beklemelisiniz.

Vajina Daraltma Operasyonu Avantajları

Vajina daraltma operasyonu size güzel avantajlar sağlar. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Vajinanız tamamen estetik bir görünüme kavuşur.
  • Vajinanızın dudakları eskisine göre daha derli toplu olur.
  • Cinsel ilişkide hem siz hem de partneriniz daha fazla zevk alırsınız.
  • Vajinanızın güzelliği sayesinde özgüveniniz artar.
  • Klitoristen alacağınız zevk yoğunlaşır.

Vajina daraltma ameliyatının avantajları bu şekildedir. Vajinanız istediğiniz darlıkta değilse, genital estetiği gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Kegel Egzersizleriyle Vajina Daraltma

Vajinanızı doğal yollardan daraltmak isterseniz, kegel egzersizlerini deneyebilirsiniz. Kegel egzersizlerini yapınca pelvik taban kaslarınız güçlenecek ve böylece vajinanız daralacaktır.

Kadınlardın pelvik taban kasları, hayatlarında çok önemli bir yer kaplarlar. Ikınma, idrara çıkma, doğum yapma, dışkılama ve orgazm olma gibi şeylerde, daima pelvik taban kasları kullanılır. Çok doğum yapmak, pelvik taban kasları açısından zararlı olabilir.

Kegel Egzersizi Nasıl Yapılır?

Kegel egzersizine başlamak için öncelikle pelvik taban kaslarınızı hissedebilmeniz gerekir. Bu kasları hissedebilmek için idrara çıktığınızda yaparken birden durup tutmaya çalışabilirsiniz. İdrar tutarken kendinizi sıktığınız kaslarınız, pelvik taban kaslarınızdır.

Kegel egzersizini yapmak için, pelvik taban kaslarınızı sıkıp sıkıp bırakmanız gerekir. Pelvik taban kaslarınızı yaklaşıp 10 saniye tutup bırakmalısınız. 10 kez bu işlemi yapmalısınız. Gün içerisinde 3 kez kegel egzersizi yapmalısınız. Böylece etkili bir sonuç alabileceksiniz.

Kegel Egzersizi Kaç Günde Etki Eder?

Kegel egzersizinin etki süresi için kesin bir rakam yoktur. Ancak en azından 4 hafta boyunca bu egzersizi günde 3-4 kez uygulamanız gerekir. Daha kalıcı olmasını istiyorsanız, kegel egzersizini yaşamınızın her alanına katmanız gerekir. Siz de doğal yoldan vajinanızın daha sıkı olmasını istiyorsanız ve operasyon geçirmek istemiyorsanız, kegel egzersizini düzenli şekilde yapmalısınız. Bu şekilde, hayalinizdeki vajinal sıkılığa ulaşabilirsiniz.

Kegel Egzersizi Faydaları

Kegel egzersizleri, pelvik taban kaslarınızı güçlendirir. Bunun haricinde şu faydaları vardır;

  • Cinsel ilişkide, partnerinizin ve sizin aldığınız haz artacak.
  • Cinsel isteksizlik ya da orgazm olamama gibi problemleriniz kalmayacak.
  • İdrar kaçırma probleminiz varsa bu ortadan kalkacak. İdrar kaçırma probleminiz yoksa ileride oluşumunu engelleyecek.
  • Pelvik taban kaslarınız doğuma hazır hale gelecek.
  • Rahim, mesane ya da bağırsak sarkması gibi problemlerin oluşumunu engeller.

Kegel egzersizinin faydaları bu şekildedir. Haz dolu bir cinsel yaşam ve sağlıklı bir vajina için, her kadın bu egzersizi aksatmadan yapmalıdır. Ameliyat olmaktan korkanlar için birebir çözümdür. Bu egzersiz, ancak düzenli yapıldığında sonuç verecektir. Birkaç kez yaparak istediğiniz sonuca ulaşamazsınız. Siz de bu egzersizi yapın ve cinsel hayatınızı güzelleştirin.

Admin

Yayınlayan
Admin
Etiketler: Vajina daraltma

Recent Posts

Sağlıklı Cinsel Yaşam İçin İpuçları

Cinsel sağlık ve iyi bir cinsel yaşam, insan sağlığı için önemlidir. Ancak, birçok kişi cinsel…

1 yıl önce

Cialis 5 mg İktidarsızlık Tedavi Hapı

Cialis 5 mg iktidarsızlık tedavi hapı, dünyada yaygın olarak gerektiği durumlarda insanlar tarafından kullanılıyor. Bu…

1 yıl önce

Sildegra Nedir?

Sildegra kullanımı ve sildegra nedir gibi konular erkeklerin merak ettiği konular arasında yer alır. Cinsel…

2 yıl önce

Vega 100 mg Yan Etkileri

İnsanlar vega 100 mg yan etkileri ile karşılaşmaması için bu ilacı doğru kullanması gerekir. Vega,…

2 yıl önce

Ereksiyon Nedir?

Erkekler için ereksiyon nedir konusu oldukça önem taşımaktadır. Ereksiyon, erkeklerin cinsel birliktelik esnasında yaşadığı bir…

2 yıl önce

Cialis 20 mg

Cialis 20 mg genellikle 4 fil tablet şeklinde yer alarak PDE5 inhibitörü olarak bilinen tadalafil…

2 yıl önce